news blog logo
news menu leftnews menu right
top news photography Στα γραφεία της τοπικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Καλαμάτας

Η επίσκεψη της δημοσιογραφικής ομάδας στις εγκαταστάσεις της τοπικής εφημερίδας "Ελευθερία" ήταν κατατοπιστική απο κάθε πλευρά. Μάθαμε ότι στο οργανόγραμμα προβλέπεται συντακτική όμαδα και φτιάξαμε και εμείς μια για τις ανάγκες της δικής μας έκδοσης,δημοσιογραφική ομάδα που θα καταγράφει γεγονότα θα κάνει τις συνετευξεις και θα συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό φτιάξαμε και εμείς.Επίσης είδαμε με ποιό τρόπο στο τυπογραφείο σχεδιάζεται και εκδίδεται ένα έντυπο . Read more...
Περιβάλλον Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Παραλίας στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Παραλίας στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 11 March 2011 18:05

Επίσκεψη της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Παραλίας στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας

Όπως πολλές περιβαλλοντικές ομάδες σχολείων της Μεσσηνίας και άλλων νομών έτσι κι εμείς πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Καλαμάτας. Σκοπός μας ήταν να ανακαλύψουμε την πόλη μας και να εντοπίσουμε τα περιβαλλοντικά προβλήματα που την ταλανίζουν.

Το πρόγραμμα  ξεκίνησε με κάποια εκπαιδευτικά παιχνίδια με στόχο να προϊδεαστούμε  για αυτό που θα ακολουθούσε και συνέχισε με μια ενημέρωση από τις υπεύθυνες του προγράμματος για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια πόλη. Έπειτα με τα ποδήλατά μας ακολουθώντας τον ποδηλατοδρόμο κάναμε το γύρο της πόλης μας. Σταματήσαμε σε αρκετά σημεία και καταγράψαμε σημαντικές πληροφορίες για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας καθώς και για τα ιστορικά της μνημεία.

Καταλήξαμε στο αρχικό μας σημείο, στο Κ.Π.Ε., όπου βγάλαμε τα συμπεράσματα μας και καταλάβαμε πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στην πόλη μας και στο περιβάλλον.

 

(Δημοσιεύθηκε απο: Γιαννακόπουλος Νίκος- Παπαδέα Ρηγούλα-Πολίτης Γιώργος-Χριστοπούλου Βασιλική)

Last Updated on Thursday, 24 March 2011 13:25
 


webadmin: Π. ΛΙΓΟΥΔΙΣΤΙΑΝΟΣ (ΠΕ19).