news blog logo
news menu leftnews menu right
top news photography Στα γραφεία της τοπικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Καλαμάτας

Η επίσκεψη της δημοσιογραφικής ομάδας στις εγκαταστάσεις της τοπικής εφημερίδας "Ελευθερία" ήταν κατατοπιστική απο κάθε πλευρά. Μάθαμε ότι στο οργανόγραμμα προβλέπεται συντακτική όμαδα και φτιάξαμε και εμείς μια για τις ανάγκες της δικής μας έκδοσης,δημοσιογραφική ομάδα που θα καταγράφει γεγονότα θα κάνει τις συνετευξεις και θα συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό φτιάξαμε και εμείς.Επίσης είδαμε με ποιό τρόπο στο τυπογραφείο σχεδιάζεται και εκδίδεται ένα έντυπο . Read more...
Αθλητισμός

Αθλητισμός
Διαιτητής Γυναίκα PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Friday, 11 March 2011 06:43

1) Πώς σκεφτήκατε να αρχίσετε την διαιτησία;

Πάντα μου άρεσε το ποδόσφαιρο, από μικρή ήθελα να γίνω ποδοσφαιρίστρια, αλλά επειδή στο χωριό μου την Κορώνη δεν υπήρχε ομάδα γυναικεία δεν είχα τη δυνατότητα να ασχοληθώ. Όταν ήρθα στην Αθήνα να σπουδάσω, μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω το  αγαπημένο μου άθλημα από την θέση του Διαιτητή και δεν την έχασα.
2)Πώς ήταν η εμπειρία της συμμετοχής σου στο πρόσφατο WOMEN'S WORD CUP UNDER 17 του 2010;

Ήταν μια φοβερή εμπειρία, διαιτήτευσα ομάδες από όλο τον κόσμο και συνεργάστηκα με γυναίκες διαιτητές από όλες τις Ηπείρους. Σίγουρα ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου.
3)Τι σε συναρπάζει σε αυτό το επάγγελμα και ποιές οι δυσκολίες του;

Αυτό που με συναρπάζει είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο και το να συμμετέχω σε αυτό το άθλημα και να πρέπει να πάρω σωστές αποφάσεις για το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι, ότι πρέπει να πάρω την σωστή απόφαση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ ένα λάθος μου θα προκαλέσει αρνητικές αντιδράσεις στους φιλάθλους.

4)Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η θέση των γυναικών στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, ένα ανδροκρατούμενο άθλημα;

Βλέπουμε ότι οι γυναίκες στις μέρες μας κατέχουν ίδιες θέσεις με τους άνδρες όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς. Η αλήθεια είναι ότι στο ποδόσφαιρο, αν και ανδροκρατούμενο άθλημα, βλέπουμε πολλές γυναίκες τόσο ποδοσφαιρίστριες όσο και διαιτητίνες 
5)Για ποιο λόγο πιστεύετε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο το ανδρικό;

Γιατί πιστεύω πως οι Έλληνες σε αυτό το θέμα έχουν μείνει πίσω. Δεν εμπιστεύονται τις ικανότητες των  ποδοσφαιριστριών μας σε αντίθεση με τις άλλες χώρες τις Ευρώπης και ιδιαίτερα τις Σκανδιναβικές χώρες, που το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι πολύ ανεπτυγμένο.

6)Ποιες είναι οι επιδόσεις των γυναικών στο ποδόσφαιρο;

Πιστεύω, πως έχουμε πολύ καλές ποδοσφαιρίστριες, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, θα πρέπει και να τις εμπιστευτούν οι αρμόδιοι.
7)Υπάρχουν αθλητικά γυναικεία σωματεία ώστε να μπορέσει μια γυναίκα να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο;

Υπάρχουν, αλλά δεν είναι πολλά. Το ανδρικό ποδόσφαιρο έχει τέσσερις εθνικές κατηγορίες, ενώ το γυναικείο έχει μόνο δύο με λίγα σωματεία. Η γυναικεία ομάδα που μας εκπροσωπεί στην Ευρώπη εκτός από την εθνική ομάδα, είναι ο ΠΑΟΚ που αγωνίζεται στο Champions League.

 Περικλής Μουτζούρης

 
Μεσσηνιακός PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 09 March 2011 07:10

ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ Γ.Σ

Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (ΣΤΙΒΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ  Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
 
 Ο κλασικός αθλητισμός  όμως δεν είναι μόνο τα αγωνίσματα. Διαπλάθει επίσης χαρακτήρες, διδάσκει την επιμονή, την υπομονή, την ευγενή άμιλλα, δίνει την χαρά της επιτυχίας, την ικανοποίηση του να γίνεσαι καλύτερος!
Ο ιστορικός σύλλογος του Μεσσηνιακού Γ.Σ. δίνει τη δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν από κοντά αυτό το άθλημα.
Μεσσηνιακός Γ.Σ. ? Τμήμα Στίβου
Ο Μεσσηνιακός είναι ο αρχαιότερος σύλλογος της Ελλάδας με ιστορία μεγαλύτερη 122 χρόνων. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1888 σαν σωματείο στίβου και συμμετείχε οργανικά στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 1896.Από τότε μέχρι και σήμερα πολυάριθμες γενιές της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας αποτέλεσαν μέρος της ιστορίας του συλλόγου.
Τη σημερινή εποχή το τμήμα στίβου είναι οργανωμένο σε επιμέρους τμήματα, ανάλογα με τις ηλικιακές κατηγορίες των παιδιών. Έτσι διακρίνεται η αγωνιστική ομάδα που συμμετέχει σε αξιολογημένους από την εθνική ομοσπονδία αγώνες, και την Ακαδημία (μαθητές Α΄-ΣΤ΄ Δημοτικού) είναι το πιο <<ζωντανό>> κομμάτι του συλλόγου και τα παιδιά που την απαρτίζουν συμμετέχουν σε πολυάριθμες αθλητικές δραστηριότητες που οργανώνει τόσο ο Μεσσηνιακός όσο και η τοπική ένωση της πανελληνίας ομοσπονδίας στίβου.
                                
                                     Στόχοι Ακαδημίας
Με τη συμμέτοχη τους στα προγράμματα της Ακαδημίας, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολυάριθμα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά οφέλη. Αυτά συνοψίζονται στην άσκηση για την υγεία, στην απόκτηση συνηθειών για άθληση σε πολύχρονη και μόνιμη βάση, στην πρόληψη και καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με καρδιαγγειακές παθήσεις και την παχυσαρκία, στην βελτίωση της ψυχικής υγείας και την απόκτηση ψυχικής ευφορίας,  στην χαρά και την διασκέδαση μέσω των προπονήσεων , στην ανάπτυξη του αθλητικού ταλέντου, στην συμμέτοχη σε πολυάριθμους αγώνες και διοργανώσεις(πχ Παπαφλέσσεια), στην υιοθέτηση αρετών (τιμιότητα, αγωνιστικότητα, αυτοπεποίθηση κ.α.) Οι οποίες θα αποτελέσουν σταθερή αξία σε όλους τους τομείς ενασχόλησης των παιδιών στο υπόλοιπο της ζωής τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ
Δευτέρα: 16:00-17:00
Τετάρτη: 16:00-17:00
Παρασκευή: 16:00-17:00
Σάββατο:10:00-11:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πήραμε συνέντευξη από ένα προπονητή του Μεσσηνιακού Γ.Σ.
-Πιστεύετε ότι αθλούνται πολλά παιδιά στις μέρες μας ?
- Γενικώς τα περισσότερα παιδιά δεν αθλούνται είτε επειδή βαριούνται είτε δίνουν παρά πολύ βάση στο διάβασμα κ.α.  .Γι  αυτούς   τους  παραπάνω  λογούς πολλά παιδιά δεν αθλούνται.
-Γιατί είναι καλό τα παιδιά να αθλούνται ?
- Τα παιδιά είναι καλό να αθλούνται γιατί διαπλάθουν ηθικό χαρακτήρα είναι σωματικά υγείες .Επίσης ,ξέρουμε ότι ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας .σε συνεργασία όλων αυτών των επιχειρημάτων είναι καλό τα παιδιά να αθλούνται.
-Μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι κάποια παιδιά είναι ξεχωριστά και μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό?
-Είναι παρά πολύ δύσκολο να καταλάβουμε από μικρή ηλικία το παιδί μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει  αργότερα σε πιο μεγάλη ηλικία να  χρειαστεί να κάνει και προπονήσεις
-Μπορεί ένα παιδί μόνο με το ταλέντο του να κάνει πρωταθλητισμό η χρειάζεται και προπόνηση?
-Ασφαλώς χρειάζεται ένα παιδί να κάνει προπονήσεις γιατί μόνο με το ταλέντο του όσο και πολύ να έχει δεν μπορεί να κάνει τίποτα .
-Πόσες φορές χρειάζεται ανάλογα με την ηλικία τα παιδιά να κάνουν προπόνηση για να κάνουν πρωταθλητισμό?
-Ανάλογα με την ηλικία τα παιδιά που είναι σο δημοτικό χρειάζονται 3-4φορες προπόνηση αλλά μετά στο γυμνάσιο χρειάζεται πιο συστηματική προπόνηση 5-6φορες την εβδομάδα.
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ Γ.Σ. ΑΡΘΡΟ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 




webadmin: Π. ΛΙΓΟΥΔΙΣΤΙΑΝΟΣ (ΠΕ19).