news blog logo
news menu leftnews menu right
top news photography Στα γραφεία της τοπικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Καλαμάτας

Η επίσκεψη της δημοσιογραφικής ομάδας στις εγκαταστάσεις της τοπικής εφημερίδας "Ελευθερία" ήταν κατατοπιστική απο κάθε πλευρά. Μάθαμε ότι στο οργανόγραμμα προβλέπεται συντακτική όμαδα και φτιάξαμε και εμείς μια για τις ανάγκες της δικής μας έκδοσης,δημοσιογραφική ομάδα που θα καταγράφει γεγονότα θα κάνει τις συνετευξεις και θα συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό φτιάξαμε και εμείς.Επίσης είδαμε με ποιό τρόπο στο τυπογραφείο σχεδιάζεται και εκδίδεται ένα έντυπο . Read more...
Πολιτισμός Βιβλίο

books
Λέσχη Ανάγνωσης PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 22 March 2011 11:12

Καλαμάτα 14 Μαρτίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ : ΑΧΜΕΣ, Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ.

Πριν ξεκινήσω να γράφω για τα θέματα της Λέσχης, πιστεύω πως πρέπει να γνωρίζετε τα ονόματα των παιδιών που συμμετέχουν σ? αυτή. Λοιπόν έχουμε και λέμε : Αναγνωσταρά Ιωάννα, Αναγνωσταρά Χρύστα, Αναγνωσταράς Παναγιώτης, Γκούνη Λυδία, Γρουσουζάκου Ευγενία, Καγκαράκη Μαριλένα, Καραλή Θαλασσινή, Κισκήρα Σταυρούλα, Κουρεντζής Βασίλης, Κουτουλέα Βίκυ, Κυριακοπούλου Τάνια, Μαντούκος Στέλιος, Μπούνα Μαρία, Πεφάνη Ιφιγένεια, Φαν Νικερκ Ναταλία ? 16 μαθητές πρόθυμοι να περάσουν μια ώρα την εβδομάδα κάνοντας κάτι διαφορετικό.

Συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα, παρουσία της κ. Κωνσταντοπούλου, του κ. Μπόβη και της κ. Περρωτή. Η πρώτη φροντίζει, ώστε να υπάρχει πάντα κάτι φαγώσιμο, κάτι για το οποίο τα παιδιά της λέσχης την ευγνωμονούν. Ο δεύτερος είναι υπεύθυνος για τις μαθηματικές αναλύσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες, μιας και το βιβλίο που έχουμε επιλέξει ανήκει στη μαθηματική λογοτεχνία, ενώ η κυρία Περρωτή μας δίνει αναλυτικέ πληροφορίες για την Αίγυπτο, όπου ξετυλίγεται η ιστορία, αφού η ίδια έχει ταξιδέψει εκεί.

Έχω ήδη δώσει δύο στοιχεία για το βιβλίο με το οποίο ασχολούμαστε: ανήκει στη μαθηματική λογοτεχνία και διαδραματίζεται στην Αίγυπτο. Φέτος λοιπόν έχουμε διαλέξει ένα βιβλίο του Τεύκρου Μιχαηλίδη με τίτλο: «Αχμές, ο γιος του φεγγαριού». Ο Αχμές, ο ήρωας του βιβλίου, είναι ένας νεαρός Αιγύπτιος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από βαθιές ανησυχίες για την επιστήμη των μαθηματικών. Δε συμβιβάζεται με αυτά που ακούει, δεν ικανοποιείται. Προσπαθεί να προχωρήσει τα δεδομένα ένα βήμα πιο πέρα, με αποτέλεσμα αυτά που θα ανακαλύψει να καθορίσουν την εξέλιξη των μαθηματικών.

Και πώς εμείς, η ομάδα της λέσχης ασχολούμαστε με το βιβλίο; Κάθε φορά, οι καθηγητές μας λένε να διαβάσουμε ένα κομμάτι απ? αυτό, συνήθως 2-3 κεφάλαια. Όταν ξανασυναντιόμαστε και έχουμε διαβάσει αυτά τα κεφάλαια, οι καθηγητές έχουν ετοιμάσει παρουσιάσεις, ερωτήσεις και παιχνίδια πάνω σ? αυτά.

Τα παραπάνω είναι μια σύντομη περίληψη των θεμάτων της Λέσχης μας. Υποθέτω πως σε κάποιους μπορεί να ακούγονται βαρετά, όμως πιστέψτε με, είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα, όταν τα ζεις? Και για να σας πείσω, αρκεί να σας αναφέρω ότι την 1η Απριλίου θα επισκεφτούμε την αιγυπτιακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και την έκθεση για τα αρχαία μαθηματικά στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα.

Υ.Γ. Ίσως παραξενευτήκατε που δεν ανέφερα το όνομα της Λέσχης. Μη ρωτάτε?. Δεν έχουμε κατασταλάξει ακόμη!

Γρουσουζάκου Ευγενία

 

φωτο-άλμπουμ Λέσχης


 

Last Updated on Thursday, 24 March 2011 13:13
 
books PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Wednesday, 09 March 2011 06:39

ΒΙΒΛΙΟ
.. στο τσιμεντένιο δάσος
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Δεκαέξι χρονών , μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται ξαφνικά στο «τσιμεντένιο δάσος» και καλείται να αντιμετωπίσει την πιο απάνθρωπη πλευρά της μεγαλούπολης της Αθήνας. Μακριά από τους δικούς της, θα χρειαστεί να βιώσει ένα από τα πιο σοβαρά και σύγχρονα προβλήματα και να βγει ζωντανή από τον λευκό θάνατο των ναρκωτικών. Πόσο εύκολο θα ?ναι να  προσπαθήσει να γλιτώσει και πόσο μεγάλη θα είναι σε αυτή η επιρροή του πιο φρυχτού ανθρωπόμορφου θηρίου. Κι όμως όταν όλα μοιάζουν προκαθορισμένα , υπάρχει πάντα ένα μικρό παραθυράκι?

Last Updated on Friday, 11 March 2011 07:02
 




webadmin: Π. ΛΙΓΟΥΔΙΣΤΙΑΝΟΣ (ΠΕ19).